Kızıl Kale: Revizyonlar arasındaki fark
eski>Ulu Kurt |
Archmaester (mesaj | katkılar) k 1 revizyon içe aktarıldı |
(Fark yok)
|
16.51, 30 Ağustos 2022 itibarı ile sayfanın şu anki hâli
Kızıl Kale Kale | |
---|---|
Dosya:Kralın-toprakları-martin.jpg | |
Konum | Kral Toprakları |
Yönetim | Baratheon Hanesi |
Kurucu | Aegon Targaryen |
Önemli Yerler | Maegor’un Malikânesi, Kraliçe’nin Balo Salonu,El Kulesi,Bakire Kulesi,Beyaz Kılıç Kulesi,Büyük Salon,Hain Yolu,Zindanlar,Gizli Geçitler,Tanrı Ormanı,Sept |
Kızıl Kale, Yedi Krallığın kralının ve maiyetinin kaldığı kaledir. Kral Toprakları ’nda Aegon Tepesinin üzerinde bulunur.
Geçmişi
Aegon Targaryen “Fetih Savaşı”’na bugünkü Kral Toprakları’na gelerek başlamıştır. Bölgede bulunan üç tepenin en yüksek tepesine (bugün Aegon Tepesi diye anılan bölge) tahta ve kilden ilk kalesini yapmıştır. Savaşı tamamladıktan sonra Kızıl Kale’nin yapımına başlamıştır. Kalenin yapımı (Zalim) Maegor I Targaryen zamanında tamamlanmıştır. Zalim Maegor kalenin sırlarını kimseye anlatmasınlar diye yapımda çalışan herkesi öldürmüştür.
Kızıl Kale Hakkında
Kızıl Kale soluk kırmızı taşlarla yapılmıştır. Demir surlarla taçlandırılmış yedi büyük kulesi vardır. Kale, üzerinde okçular için yuvalar bulunan muazzam surlarla çevrilmiştir. Dış surların bazı yerleri dört feet (1,2 m) yüksekliğe ulaşmıştır. Hainlerin kafaları genellikle surların üzerinde siperlerin arasında bulunan çivilere takılır. Duvarlarda büyük parmaklıklı bronz kapılar ve bu yapıların yakınında küçük dar girişler bulunur. Kalenin önünde kaldırım taşları bulunan alanda devasa bir gözetleme kulesi bulunur. Yanında küçük iç avlular, kubbeli salonlar, siperli köprüler, kışlalar, zindanlar ve tahıl ambarları bulunur. İçeride monarkların elinde bulundurduğu Demir Taht, büyük salon ve kraliçenin balo salonu dahil birçok toplantı salonu, Targeryan Hanedanı’nın birçok hatırası, ejderha kemikleri bulunur. Kapılar siyah demirle birbirine bağlanmış meşeden yapılmadır. Kızıl Kale’nin tamamı Winterfell ’den daha küçüktür.
Kısımlar
Maegor’un Malikânesi
Maegor’un Malikânesi, Kızıl Kale’nin ortasında, duvar kalınlığı 12 feete (3,6 m) kadar çıkan ve etrafında demir çivilerle çevrilmiş kuru hendekler bulunan, kraliyet ailesinin kaldığı bir iç kaledir. Kralın yatak odasında çift şömine bulunur.
Kraliçe’nin Balo Salonu
Balo salonu iç kalede bulunur. El kulesindeki küçük salonun yarısı büyüklüğündedir. Yüz kişilik salonda dövülerek şekillendirilmiş gümüş aynalar ve meşaleler bulunan duvar şamdanları bulunur. Duvarlar şatafatlı bir şekilde oyulmuş ahşaplarla kaplanmıştır. Güney duvar boyunca okçu pencereleri vardır.
El Kulesi
El Kulesi, kralın elinin malikanesidir. Küçük salonu ikiyüz kişilik yüksek kubbeli uzun bir odadır. Kabul salonu kralınki kadar büyük değildir, ama Myr kilimleri, duvar askılıkları, altın rengi pencereler mahremiyet hissi veriyor. Kule uzun pencereleri vardır.Kule 300 AL yılında Kral Tommen Baratheon ’un düğününde vekil kraliçe Cersei Lannister tarafından çılgın ateşle yakılmıştır. Mace Tyrell kuleyi orijinal boyutlarında tekrar yaptırmayı planlamaktadır.
Bakire Kulesi
Bakire Kulesi, kraliyet septinin yanındadır. Uzun ve arduvaz damlıdır. Girişi iki oyulmuş kapıdan oluşmuştur. (Kutsanmış) Baelor I Targaryen tahta geçince kardeşlerinin cinsel ilişkiye girmesini önlemek için buraya kapatmıştır.
Beyaz Kılıç Kulesi
Kral Muhafızları ’nın odalarının bulunduğu kuledir. Koya bakan, kale duvarına bir açıyla yerleştirilmiş ince yapına dört katlı bir kuledir. Yuvarlak Oda olarak bilinen toplantı odası ilk katta bulunur. Halılarla kaplı duvarlar beyaza boyanmıştır ve ortada meşeden yapılma yedi kişilik geniş bir masa bulunmaktadır. İkinci ve üçüncü katlarda Kral Muhafızlarının altı kardeşinin odaları bulunur, en üst katta ise lord kumandanın odası bulunur. Odası dar ama geniştir ve dış duvarların üstünde bulunur.
Büyük Salon
Demir Taht’ın bulunduğu salondur. Demir Taht dar merdivenlerle çıkılan yüksek bir platformda bulunur. Meşe-bronz kapılardan tahta kadar duvarlarda uzun kilimler bulunur. Mağaramsı bir görüntüsü olan salon bin kişiliktir. Doğu ve batı duvarlarından pencereler kuzeyden güneye yüksek ve daralan pencereler vardır. daha önceden duvarları Targaryen’lerin ejderhalarının kemikleri süslerdi ama Robert Baratheon onları kaldırarak yerine duvar halıları döşenmiştir. Kral Joffrey Baratheon bunları da kaldırtmıştır.
Hain Yolu
Dar, zindan girişinin olduğu daire kesitli kuledir. Katlarda konfor derecesine göre suçluların bulunduğu hücreler bulunur. İki hücre arasında kral adaleti, lord itirafçı ve gardiyan şefinin odası bulunur.
Zindanlar
Kızıl Kale’nin zindanları dört kademedir. Genel suçluların bulunduğu nn üst kademede yüksek dar pencereler bulunur. Yüksek doğumlu tutsakların bulunduğu ikinci kademe daha küçüktür ve penceresizdir. Koridorları meşaleler aydınladır. “Kara Hücreler” olarak bilinen üçüncü kademede tahta kapılar bulunur. İçeri ışık girmez. Bu hücrelerde hain ve ya tehlikeli mahkûmlar kalır. En alt kademe işkence içindir.
Gizli Geçitler
Kızıl kale gizli geçit ve tünellerle birbirine bağlanır. Kral Zalim Maegor, bu geçitleri düşmanlarından hızlı bir şekilde kaçarak onları tuzağa düşürebilmek için inşa etmiştir. Tüneller birçok tuzakla doludur. Bazı tüneller taşlardan yapılmışken kalanlar kerestelerle desteklenmiş killerden yapılmıştır. Geçitlerin bazı kısımları yetişkin bir adamın sürünerek geçebileceği darlıktadır. Geçitlerden birini Karasu Nehri ’ne çıkar. Bu çıkış kayaya oyulmuş, dar ve bir patika gibi olduğu için aşağıdan giriş görünemez.Bazı geçitler kaledeki bazı odaların çok yakınından geçer, çok dikkat edersen koridor ve ya odadaki konuşmaları bile duyabilirsiniz. Geçitlerden biri kral elinin yatak odasına çıkar. Varys ’ın yatak odasından tünellere giriş için taş bir kolun çevrilmesi gerekir.
Tanrı Ormanı
Kızıl Kale’deki tanrı ormanı, Karasu Körfezi’nde bir dönümlük alanda karaağaç, akağaç ve kara pamuk ağacından oluşur. Yürek Ağacı büyük bir meşe ağacıdır.
Sept
Kızıl Kale’nin içerisinde bir kraliyet septi bulunur. Duvarların üst kısımlarında kristal pencereler bulunur. Yedi inancının her bir yüzünün mihrabı vardır. Bakire kulesinin önündedir.
|
|